Trafik kazası her sürücünün karşılaşabileceği bir durumdur. Panik yapmak yerine doğru adımları bilmek süreci kolaylaştırır ve haklarınızı korur. Bu yazıda, kaza anından itibaren neler yapmanız gerektiğini adım adım paylaşıyoruz.

1. Güvenliği Sağlayın

• Aracınızı mümkünse güvenli bir yere alın ve dörtlü flaşörleri yakın.
  • Geceleri reflektör veya uyarı üçgeni yerleştirin.
  • Yaralı varsa 112 acil yardım hattını arayın.

2. TSQVN Rent a Car ile İletişime Geçin

Olay yerinden ayrılmadan önce +90 212 318 36 32 numaralı müşteri hizmetimizi arayın. Yetkili ekibimiz size anında rehberlik edecektir.

3. Trafik Kazası Tespit Tutanağını Doldurun

Kazada ölümlü ya da yaralanmalı durum yoksa, taraflar kendi aralarında anlaşarak Kaza Tespit Tutanağı doldurabilir. Araçların fotoğraflarını çekmek ve formu eksiksiz doldurmak önemlidir.

• Sürücü belgeleri ve ruhsat fotolarını alın
  • Sigorta poliçesi bilgilerini karşılıklı paylaşın
  • Şahit varsa isim ve telefon bilgilerini not edin

4. Fotoğraf ve Video Belgeleme

Kaza anındaki hasarı, plakaları, yol durumunu ve her iki aracın pozisyonunu içeren net fotoğraflar çekin. Gerekirse kısa bir video ile durumu açıklayın.

5. Polis Çağırılması Gereken Durumlar

• Yaralanma veya ölüm varsa
  • Alkol veya ehliyet şüphesi varsa
  • Taraflar anlaşamıyorsa
  • Kamu malına zarar verildiyse

Bu gibi durumlarda 155 Polis veya 156 Jandarma aranmalıdır. Polis raporu olmadan işlem yapılması mümkün olmayabilir.

İpucu

Tutanağı doldururken her iki sürücünün de imzası gereklidir. Eksik veya yanlış bilgi beyanı sigorta kapsamı dışında kalmanıza neden olabilir.

6. Belgeleri Teslim Edin

Kaza tutanağı, fotoğraflar ve varsa polis raporunu [email protected] adresine e-posta ile gönderin veya ofisimize teslim edin.

7. Sigorta ve Hasar Süreci

Gerekli belgeler tarafımıza ulaştıktan sonra sigorta firması ile süreci başlatıyoruz. Tam kasko sigortanız varsa, belirli şartlar dahilinde masraflar tarafınızdan karşılanmaz.

Sonuç

Bir kaza durumunda sakin kalmak, güvenliği sağlamak ve belgeleri eksiksiz tamamlamak büyük önem taşır. TSQVN olarak her adımda yanınızdayız.

Destek için bize buradan ulaşabilirsiniz.